We kunnen ons afval met 30% verminderen!

Wist u dat tussen 30% en 50% van de inhoud van onze ‘gemengde’ vuilniszakken zijn gemaakt van organisch materiaal, oftewel biomassa, dat kan teruggegeven worden aan de bodem?

Leren omgaan met en anders omgaan met ons keukenafval kan veel positieve effecten hebben op onze omgeving. En als we al onze kleine dagelijkse acties bij elkaar brengen, kunnen we echt het verschil maken voor het klimaat!

Door onze voedselresten te scheiden en te composteren:

  • Laten we verminderen met 1/3het aantal plastic vuilniszakken dat naar de verbrandingsoven gaat, en de aankoop ervan tegelijkertijd
  • We hoeven onze witte vuilnisbak niet zo vaak weg te gooien omdat… hij niet stinkt en we kunnen wachten tot hij vol is om hem weg te halen.
  • We kunnen het aantal vrachtwagens die rondrijden – vervuilend – om ze op te halen verminderen
  • Indirect verbeteren we de efficiëntie van de verbrandingsoven: heb je ooit geprobeerd een bananenschil te verbranden? het kost veel energie nietwaar 😉

Maar het belangrijkste is dat we iets positiefs doen voor onze
positief voor onze planeet
:

  • geven we een kostbaar materiaal terug: de massa koolstof die anders als CO2 in de lucht zou belanden, keert terug naar waar het was: in de bodem.
  • we alle mineralen en elementen die er zouden moeten zijn, teruggeven aan de aarde, zodat ze vervolgens in ons voedsel te vinden zijn (het beroemde Magnesium bijvoorbeeld), omdat deze stoffen, eenmaal verbrand, niet opnieuw worden aangemaakt.
  • Wij ondersteunen en brengen leven, omdat wij ook het leven van de bodem en al zijn communicatienetwerken tussen planten ondersteunen.

En als ik je zou vertellen dat het omzetten van je voedselafval in levende grond zo gemakkelijk is als 1-2-3 met de BokashiCompost, zou je onze mooie aarde dan niet een handje willen helpen door nieuwe gewoonten aan te nemen?