Wist u dat verschillende gemeenten in Brussel (België) en omgeving hun burgers die hun afval willen composteren in plaats van weggooien financieel ondersteunen?

En is bokashi-compost nu opgenomen in de officiële tekst of in de praktijk geaccepteerd onder de manieren om zelf bio-afval te recyclen? Ja ja 🙂

Composteringssubsidies nemen de vorm aan van een terugbetaling van een deel van het bedrag van uw investering in apparatuur – zoals de Bokashi StarterKit. Compostbakken of wormencomposters horen daar ook bij.

De voorwaarden zijn specifiek voor elke gemeente, maar over het algemeen gaat het om een terugbetaling van 50% van de aankoop met een maximum van 50 euro per inwonend huishouden.

Om deze te verkrijgen moet u een premieaanvraag indienen, vergezeld van een aankoopbewijs of een factuur van maximaal 3 maanden geleden.

Bent u van plan een bokashi-compost te adopteren en staat uw gemeente hieronder? Vraag mij om een factuur per e-mail of vermeld het bij de bestelling in de e-shop.

De volgende gemeenten steunen u in uw ecologische aanpak met Groene Prijzen:

Ville de Bruxelles (codes postaux : 1000, 1020, 1120, 1130 Bruxelles)

Het bedrag van de gemeentelijke premie is vastgesteld op 75% van de aankoopprijs van de compostbak (vat, silo, bak, enz.) met een maximum van 50 euro per bak en per huishouden.

https://www.bruxelles.be/prime-pour-une-vermicompostiere

1082 Berchem-Saint-Agathe

vergoedt de gemeente de helft van de prijs tot een maximum van EUR 50,00 per huishouden.

https://berchem.brussels/fr/vous-citoyen/habiter-et-vivre/environnement/primes/attachment/formulaire-de-demande-de-prime-compost/

 

1090 Jette

Het bedrag van de gemeentelijke premie is beperkt tot 50% van de aankoopprijs met een maximum van € 50,00 per compostvat en per natuurlijke of rechtspersoon.

Kijk voor “Composteringspremie” in de lijst van premies hier:

http://www.jette.irisnet.be/fr/ma-commune/primes-communales

1040 Etterbeek

Het bedrag van de premie is vastgesteld op 50% van de aankoopprijs van het compostvat (met een maximum van 50 euro) en wordt slechts eenmaal per huishouden toegekend.

https://www.etterbeek.be/nos-services/developpement-durable/Formulaire_prime_compostiere

1060 Saint Gilles

Het bedrag van de gemeentelijke premie is beperkt tot 50% van de aankoopprijs met een maximum van EUR 50,00 per composteerder en per huishouden.

http://maisonecohuis.be/?page_id=109

1030 Schaerbeek

Het bedrag van de gemeentepremie is vastgesteld op 75% van de aankoopprijs van het vat, op basis van facturen of kwitanties, met een maximum van 75 euro per vat.

https://www.1030.be/fr/content/prime-pour-lacquisition-dun-fut-compost

1200 Woluwé Saint Lambert

Het bedrag van de gemeentelijke premie is beperkt tot 50% van de aankoopprijs van het compostvat (met een maximum van 50 euro) en wordt slechts eenmaal per huishouden toegekend.

https://fr.woluwe1200.be/primes-vertes-octroyees-par-la-commune

Lijst bijgewerkt tot 19.05.2021.